Județul SUCEAVA

Muncește!

Suceava în imagini

Fundația Te Aud România începe un model practic de incluziune a copiilor refugiați ucraineni pe teritoriul județului Suceava

Data publicării
Categoria

În perioada 01 aprilie 2023 – 31 iulie 2023, Fundația Te Aud România derulează o intervenție de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni pe teritoriul țării noastre. Astfel, organizația humoreană va facilita dialogul intercultural și educația culturală pentru un număr de 100 de copii refugiați ucraineni din județul Suceava și 100 de copii români, cu scopul de a contribui la integrarea socială în comunitatea gazdă a grupului țintă.

Proiectul are în vedere patru modele de intervenții, care sunt complementare: sportul ca unealtă de schimbare socială în comunitate, dezvoltarea de competențe lingvistice, dezvoltare personală și educație non-formală, cât și un festival dedicat integrării și sportului – cu rolul de a reuni toate celelalte intervenții și a aduce toată comunitatea împreună.
Obiectivele specifice ale proiectului denumit „Pași spre incluziune” au în vedere expunerea unui număr de 100 de copii refugiați ucraineni și 100 de copii români la educație interculturală nonformală; dezvoltarea unei atitudini pozitive față de alte culturi pentru un număr minim de 100 de beneficiari și integrarea în comunitatea suceveană a unui număr de 100 de copii refugiați ucraineni alături de 100 de copii români prin dezvoltarea de intervenții specifice.

„Acești copii și tineri s-au trezit peste noapte, fără nicio vină, în această situație incertă și neplăcută, fără termen limită. Considerăm că este de datoria noastră, a celor care lucrăm la firul ierbii, să oferim bunăvoință și speranță, să venim cu soluții reale și concrete, pentru a sprijini integrarea în comunitate”, menționează Oana Vasiliu, manager de proiect în cadrul Te Aud România.

Județul Suceava este unul din județele de graniță care în ultimul an, a primit un număr mare de refugiați, copii și adulți, ce se adăpostesc de război. Astfel, intervențiile propuse au în vedere elemente cheie care construiesc pe necesitățile curente de cunoaștere reciprocă ale copiilor și tinerilor, dar și pe experiența acumulată de către organizația Te Aud România, în sprijinul copiilor și tinerilor refugiați ucraineni, dar și a celor români.

Proiectul ,,Pași spre incluziune” este derulat de Fundația Te Aud România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

Despre Te Aud România
Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.

Despre programul Efectiv Civic
Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Inițiativa are ca focus:
• creșterea capacității a 15 ONG-uri în fiecare an pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
• dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor finanțate în vederea creșterii sustenabiliății acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte

Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Despre RAF – Romanian American Foundation
Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.