Județul SUCEAVA

Votează!

Suceava în imagini

Resursele subsolului

Judeţul Suceava ocupă un loc distinct în economia românească datorat diversităţii și, în unele cazuri, abundenţei bogăţiei resurselor sale naturale.

Peste 52% din suprafaţa judeţului este acoperită de păduri, respectiv circa 7% din suprafaţa ţării, în subsol se găsesc zăcăminte de mangan, minereuri cuprifere, sulf, barită, sare, gaze naturale, ape minerale, minereu uranifer… iar circa 42% din suprafaţă este reprezentată de terenuri arabile, majoritatea fiind situate de-a lungul văilor Siretului, Moldovei și Sucevei.

În prezent, în judeţul Suceava, activitatea minieră se desfăsoară preponderent în domeniul exploatării materialelor de construcţii (agregate de râu, roci utile din cariere). Se mai exploatează, ca minereuri: zăcământul de mangan de la Ulm, comuna Dorna Arini (exploatare în carieră), zăcământul de minereu cuprifer de la Mănăila, comuna Breaza (exploatare în carieră, minereul fiind prelucrat în Uzina de Preparare Iacobeni), zăcământul uranifer de la Crucea (exploatare în subteran) și sarea gemă la Cacica.


Informații preluate din Strategia de dezvoltare economică și socială a județului Suceava, perioada 2011 – 2020 realizată de Consiliul Județean Suceava.

Ultima actualizare:

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.