Județul SUCEAVA

Informează-te!

Suceava în imagini

Judecătoria Rădăuți

Judecătoria Rădăuţi este o autoritate publică din cadrul sistemului organelor judecătoreşti, fără personalitate juridică, potrivit art. 36 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Istoric

Prima atestare documentară a oraşului Rădăuţi apare în 1392, într-un uric, împreună cu satul Olovăţ (Volovăţ), dar existenţa localităţii se pare afi mai veche, în aceste locuri descoperindu-se vestigii vechi de aproximativ 5.000 de ani care fac parte din cultura Cucuteni. Denumirea sa provine, după spusele unor istorici,de la numele proprietarului său Radomir, după alţii denumirea ar veni de la cuvântul latin Rottacenum, dat de ostaşii garnizoanei romane din Siret. Sub influenţa slavă denumirea latină se transformă în Rădăuţi. În timp localitatea a avut evoluţii ascendente şi descendente, în funcţie de evenimentele istorice.

Judecătoria a fost înfiinţată în Rădăuţi încă din 1914 când a funcţionat ca judecătorie de ocol supusă Tribunalului cercual de la Suceava, fiind una din cele 8 judecătorii de ocol supuse acestui tribunal.

În anul 1926, la Rădăuţi s-a înfiinţat tribunal sub autoritatea Curţii de Apel Cernăuţi.

În prezent judecătoria funcţionează ca instanţă în cadrul Tribunalului Suceava şi a Curţii de Apel Suceava.

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.