Județul SUCEAVA

Ascultă!

Suceava în imagini

Expoziția Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei

Data
Access
gratuit
Loc
Vama

În perioada 2-28 noiembrie 2021, vă invităm să vizitați Expoziția Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a IX-a, organizată în august 2021, în localitatea Vama.

Douăzeci și opt de lucrări semnate de Liviu Suhar de la Iacobeni, Iurie Matei de la Chișinău, Margareta Catrinu de la Cluj-Napoca, Camelia Rusu Sadovei de la Suceava, Niculai Moroșan de la Siret, Valeriu Șușnea de la Buzău, Victor Frimu și Radu Negru de la Chișinău, Loredana Ceică de la Suceava, Sorin Purcaru și Cristian Diaconescu de la Iași, Pușa Pâslaru și Lucia Pușcașu de la Suceava, Elisa Comșa de la Cluj-Napoca pot fi văzute în Foaierul Muzeului de Istorie.
Proiectul cultural se desfășoară în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și conform artistului plastic Camelia Sadovei, președintă a Filialei Suceava „ a avut ca obiectiv principal, la început, îmbogățirea patrimoniului colecției de artă contemporană de la Suceava cu o sumă de noi lucrări semnate de artiști valoroși la nivel local, național și internațional.”
Prin vocea doamnei profesoare, artiștii transmit publicului faptul că, Taberele Muzeului Național au devenit ocazii fertile pentru a descoperi „ opinii și discursuri artistice inedite, de înaltă ținută culturală, de a identifica probleme profesionale comune și de a transforma aceste oportunități în adevărate simpozioane de artă plastică contemporană”.
Privitor la evenimentele din acest an, Camelia Sadovei a remarcat faptul că: „ Ediția de la Vama din 2021, cu toate marcajele impuse de restricțiile asumate, a însemnat cu atât mai mult, un prilej de dezbatere și prezentare a modului în care fiecare participant este exponentul vremii sale. Pe simezele expoziției de prezentare a lucrărilor participanților, sunt viziuni și concepte personale cizelate cu înalt profesionalism.”
Directorul general al muzeului, Constantin – Emil Ursu spunea:
„Tabăra de pictură organizată de Muzeul Național al Bucovinei, se apropie de sărbătorirea unui deceniu de existență. De-a lungul timpului au existat mai multe locații, toate surse de inspirație, la Pătrăuți, Călinești, Sucevița, Cacica sau Vama. La fiecare ediție, lucrările artiștilor participanți au oferit motive de încântare, de reflecție, de mărturisire. Colecțiile Muzeului Național al Bucovinei s-au îmbogățit an de an cu frânturi de sensibilitate exprimată plastic, oferind la schimb posibilitatea întâlnirii unor spirite aflate mereu în căutare, ocazii pentru împărtășiri teoretice și, cu siguranță, prilejul multor discuții tehnice.
De-a lungul celor nouă ediții, 94 artiști plastici au îmbogățit colecțiile muzeului sucevean cu peste 300 de lucrări, o contribuție importantă la memoria spiritului acestor locuri.”
Intrarea în expoziție este gratuită, cu respectarea legislației pandemice în vigoare din data de 25 octombrie 2021.

REGULI ACCES MUZEU
Conform HG 1.130 – Hotărâre pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,
începând cu data de 25 octombrie 2021
(4) Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Măsurile prezentate nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.