Județul SUCEAVA

Implică-te!

Suceava în imagini

Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea

Data
Access
gratuit
Loc
Mitocu Dragomirnei

Având în vedere faptul că personalitatea Reginei României Mari, un veritabil brand de țară, merită cunoscută de un public cât mai larg, dar mai ales de tânăra generație, Muzeul Național al Bucovinei continuă itinerarea expoziției purtând titlul Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea, prin mai multe școli cu precădere din mediul rural.

În cadrul celor 13 panouri, sunt prezentate repere biografice, aspecte din copilăria Mariei de Edinburgh, fotografii, documente, articole din presa epocii, care pun în evidență activitatea acesteia în calitate de veritabilă ”Mamă a răniților” pe fronturile Marelui Război, când teribila epidemie de tifos i-a răpit pe micul prinț Mircea, acțiunile ulterioare în favoarea recunoașterii Unirii de către Marile Puteri, vizitele în Transilvania, Bucovina, Statele Unite și imaginea generală, pe care a lăsat-o posterității.

Timp de a o lună, începând cu data de 20 mai 2021, expoziția va fi găzduită la Școala Gimnazială din Mitocu-Dragomirnei, cu sprijinul directorului acestei instituții, profesor Ignat Adina Lăcrămioara.

Drept urmare, elevii și toți iubitorii de istorie sunt invitați să viziteze expoziția menționată, care încearcă să contribuie la o mai bună cunoaștere a celei despre care revista Time din 4 august 1924, pe a cărei copertă apărea fotografia suveranei române, titra: ”Mary Windsor Hohenzollern, «O mare regină obişnuită, obişnuită, obişnuită, obişnuit㻓.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.