Județul SUCEAVA

Învață!

Suceava în imagini

Tabăra Internațională de Artă Plastică ”Lumina Nordului”

Data
Access
gratuit
Loc
Putna

În perioada 1-8 august 2012, Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, respectiv Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu”, organizează la Putna cea de-a VII-a ediție a Taberei Internaționale de Artă Plastică ”Lumina Nordului”.

Obiectivul general al acestei tabere este crearea unei comunităţi intelectual –culturale pentru tinerele talente în arta plastică, elevi ai şcolilor de artă din ţară şi străinătate, la ediția din acest an participând un număr de 25 de tineri artişti plastici din Târgoviște, Iași, Neamț, Zalău, Botoșani, Cluj, Oradea, Bacău, Galați, Ploiești, Suceava, Ucraina, Republica Moldova și Slovacia.

Prin această manifestare se asigură artiștilor plastici participanți un stagiu intensiv pentru însuşirea unor cunoştinţe de ordin teoretic, dar şi de exerciţiu practic de creaţie, cu tema: universul bucovinean. Proiectul își propune să crească interesul pentru respectarea valorilor artei plastice, atât pentru participanţi, cât şi pentru comunitatea locală. An de an, tineri talentaţi pot beneficia de sprijinul oferit pentru perfecţionarea şi promovarea în cariera artistică.

Materialele pentru două lucrări (pânze, paspartuuri, rame, culori) sunt oferite de organizatori, urmând ca două din lucrările fiecărui participant să intre în patrimoniul Centrului Cultural Bucovina.

Criticul de artă ieșean Valentin Ciucă, un nume de marcă în peisajul artelor plastice românești, care n-a lipsit de la nicio ediție, este și în acest an directorul și mentorul Taberei Internaționale de Artă Plastică ”Lumina Nordului”.

Lucrările realizate vor face obiectul a două expoziții, prima pe 8 august, prilejuită de încheierea stagiului, la una din pensiunile din Putna, iar a doua pe 15 august, de Sf. Maria, în incinta Mânăstirii Putna.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.