Județul SUCEAVA

Votează!

Suceava în imagini

Trasee eminesciene

Data
Access
gratuit
Loc
Mănăstirea Putna

În perioada 13-14 August 2015, la Mănăstirea Putna va avea loc etapa finală a Traseelor eminesciene.

Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul aduce în prim plan promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din județul Suceava și Regiunea Cernăuți, identificarea elementelor de memorie bucovineană, care amintesc de trecerea poetului național prin aceste locuri, precum și legătura poetului cu Bucovina strămoșilor săi. Se știe că Eminescu a călătorit prin Bucovina în anii 1871, cu ocazia Serbării de la Putna, şi în 1875, cu ocazia inaugurării Universităţii din Cernăuţi.

Conturat la inițiativa domnului Mihai Grozavu, consilier județean, evenimentul va reuni la Sf. Mănăstire Putna tineri cu vârste între 12 şi 18 ani din Ucraina, respectiv Cernăuţi, Storojineţ, Crasna şi Herţa, profesori din Regiunea Cernăuți, precum și elevi și profesori din județul Suceava. Participanții la eveniment vor vizita mănăstirile din Sudul Bucovinei, vor participa la Festivitatea de premiere a Concursului de recitare din lirica eminesciană ”La Putna”, în care vor fi evidențiați cei mai buni recitatori din Regiunea Cernăuți. De asemenea, elevii vor identifica traseele care poartă amprenta poetului Mihai Eminescu în Bucovina.

Premiile sunt acordate de Centrul Cultural Bucovina. În cadrul evenimentului Trasee eminesciene, Mânăstirea Putna a reeditat cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina cartea Eminescu. Viața, autor Zoe Dumitrescu Bușulenga, care a fost oferită pe 15 Iunie 2015 participanților din județul Suceava la prima etapă a evenimentului și va fi oferită și participanților din Regiunea Cernăuți prezenți la etapa finală, pe 14 August 2015.

Laureații ediției a II-a a Traseelor eminesciene, respectiv elevii premiați la Concursul de recitare din lirica eminesciană ”La Putna” din Regiunea Cernăuți și din județul Suceava, vor susține un recital la bustul poetului din incinta Sf. Mănăstiri Putna.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.