Județul SUCEAVA

Gândește!

Suceava în imagini

Rădăuţi

Suprafaţă: 32,3 kilometri pătrați.

Municipiul Rădăuţi situat în partea de nord – est a judeţului, la poalele Obcinei Bucovinei, la o altitudine de 374 metri faţă de nivelul mării, în depresiunea Rădăuţului, pe un teren aproape plan între râurile Suceviţa şi Suceava, poate fi considerat un pol al frigului (-32ºC în 1984).

Municipiul Rădăuţi dispune de neîntrecuţi meşteri ai diferitelor industrii care se îmbină armonios prin continuarea şi amplificarea unor semnificative tehnici populare tradiţionale.

De remarcat este faptul că, Muzeul etnografic din Rădăuţi este cel mai vechi din Moldova, fiind deschis în aprilie 1934. Este singurul muzeu din ţară în incinta căruia funcţionează un atelier de olărie, în care se lucrează atât ceramică tradiţională cât şi ceramică de factură nouă.

În municipiul Rădăuţi există şi alte obiective turistice, cum ar fi monumentul istoric a lui Bogdan Vodă, Biserica romană catolică, Catedrala creştin ortodoxă și Aleea Voievozilor care cuprinde busturile voievozilor Bogdan I, Petru Muşat, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Alexandru Ioan Cuza.


Informații oferite de Consiliul Județean Suceava.

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (4)

 1. Lucian

  stiti cand e atestat Fratautii-Vechi?…….nu cred ,va spun eu 1393,e inaintea Radautului

  Răspunde

  • Kiff

   pics or it didn’t happen

   Răspunde

  • Alex

   Prima atestare documentară a localității Rădăuți apare într-un hrisov din data de 16 noiembrie 1393, din timpul domniei lui Roman I (1391-1394).[3] Existența localității este însă mult mai veche, în aceste locuri descoperindu-se vestigii vechi de aproximativ 5.000 de ani care fac parte din cultura Cucuteni. În același timp, urmele arheologice din epoca pietrei și civilizației geto-dace situează vechimea localității în perioada de formare a poporului român și a limbii române.

   Răspunde

 2. elisa

  ar mai trebui sa adaugati cate ceva

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.