Județul SUCEAVA

Vinde!

Suceava în imagini

Muzee

Informații despre muzeele din județul Suceava.

Hartă

Galeria Oamenilor de Seamă Fălticeni

Convingătoare frescă a vieţii şi creaţiei unor personalităţi ale culturii, artei şi ştiinţei româneşti, Galeria Oamenilor de Seamă Fălticeni şi-a deschis porţile la 16 Iunie 1972, în casa donată de scriitorii Horia şi Vasile Lovinescu, sub directa îndrumare a cronicarului Eugen Dimitriu.

Află mai multe

Muzeul Arta Lemnului (Câmpulung Moldovenesc)

Nordul Moldovei este o zonă bogată în elemente de cultură populară, cele mai multe dintre aceste bunuri de valoare excepţională fiind adunate, de-a lungul timpului, în patrimoniul unor instituţii de profil, cu renume în peisajul muzeistic românesc.

Află mai multe

Muzeul Casa Preotului Bucovinean (Pătrăuţi)

După ce guvernul vienez a închis mănăstirea de maici de la Pătrăuţi, spre sfârşitul secolului al XVIII-lea, Biserica Pătrăuți a devenit biserică de parohie şi cu ajutorul Fondului Forestier Bisericesc s-a construit la începutul secolului al XIX-lea o casă parohială din cărămidă şi piatră. Arhitectura casei este specifică perioadei în care a fost construită, cu influenţe germane vizibile.

Află mai multe

Muzeul de Istorie (Siret)

Aşezat pe malul râului, de la care şi-a împrumutat numele, oraşul Siret a cunoscut o dezvoltare înfloritoare în timpul lui Petru I Muşat (1375-1391), când pentru o perioadă ca reşedinţă voievodală, a devenit un centru important al vieţii economice, politice, administrative şi culturale.

Află mai multe

Muzeul Etnografic Ioan Grămadă Câmpulung Moldovenesc

Poate a fost o întâmplare fericită când, în primăvara anului 1974, îl urmăream la televizor pe cunoscutul folclorist Mihai FLOREA, prezentând pe harta României zone care, deși recunoscute prin bogăția tradițiilor folclorice, la acea dată nu aveau nici un muzeu, colecții sau expoziții etnografice, adevărate pete albe pe harta țării, după cum aprecia dânsul.

Află mai multe

Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu

Situat în satul (şi comuna) care poartă numele celebrului compozitor, dirijor şi interpret român ridicat de pe meleagurile mirifice ale județului Suceava, complexul se constituie din trei componente: casa memorială, muzeul memorial şi cripta familială din cimitirul satului.

Află mai multe