Informații despre muzeele din județul Suceava.
Informații despre muzeele din județul Suceava.
Informații despre Atelierul de ceramică Colibaba (Rădăuți).
Informații despre Casa Muzeu Țăran Leonida din Ciocănești.
Convingătoare frescă a vieţii şi creaţiei unor personalităţi ale culturii, artei şi ştiinţei româneşti, Galeria Oamenilor de Seamă Fălticeni şi-a deschis porţile la 16 Iunie 1972, în casa donată de scriitorii Horia şi Vasile Lovinescu, sub directa îndrumare a cronicarului Eugen Dimitriu.
Bun pedagog, cu dragoste faţă de mediul înconjurător, profesorul emerit Vasile CIUREA a întemeiat, în 1914, primul muzeu din Fălticeni.
Nordul Moldovei este o zonă bogată în elemente de cultură populară, cele mai multe dintre aceste bunuri de valoare excepţională fiind adunate, de-a lungul timpului, în patrimoniul unor instituţii de profil, cu renume în peisajul muzeistic românesc.
După ce guvernul vienez a închis mănăstirea de maici de la Pătrăuţi, spre sfârşitul secolului al XVIII-lea, Biserica Pătrăuți a devenit biserică de parohie şi cu ajutorul Fondului Forestier Bisericesc s-a construit la începutul secolului al XIX-lea o casă parohială din cărămidă şi piatră. Arhitectura casei este specifică perioadei în care a fost construită, cu influenţe germane vizibile.
Ion IRIMESCU este unul din marii artiști români a secolului al XX-lea.
Informații despre Muzeul de Etnografie Samuil și Eugenia Ioneț (Rădăuți).
Deschis în anul 1986, Muzeul de Etnografie Vatra Dornei ilustrează tradiţia comunală şi economică a societăţii ţărăneşti din Ţara Dornelor.
Aşezat pe malul râului, de la care şi-a împrumutat numele, oraşul Siret a cunoscut o dezvoltare înfloritoare în timpul lui Petru I Muşat (1375-1391), când pentru o perioadă ca reşedinţă voievodală, a devenit un centru important al vieţii economice, politice, administrative şi culturale.
Informații despre Muzeul Etnografic al Comunei Ciocănești.
Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică din Vatra Dornei a fost inaugurat în anul 1956.
Poate a fost o întâmplare fericită când, în primăvara anului 1974, îl urmăream la televizor pe cunoscutul folclorist Mihai FLOREA, prezentând pe harta României zone care, deși recunoscute prin bogăția tradițiilor folclorice, la acea dată nu aveau nici un muzeu, colecții sau expoziții etnografice, adevărate pete albe pe harta țării, după cum aprecia dânsul.
Informații despre Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din satul Ciocănești.
Locaşul plin de maiestate astfel înălţat a fost să fie înzestrat cu odoare şi podoabe demne de frumuseţea şi măreţia clădirii.
Situat în satul (şi comuna) care poartă numele celebrului compozitor, dirijor şi interpret român ridicat de pe meleagurile mirifice ale județului Suceava, complexul se constituie din trei componente: casa memorială, muzeul memorial şi cripta familială din cimitirul satului.
Muzeul Etnografic Marginea este amenajat într-o casă veche de peste o sută de ani, un adevărat loc de popas pentru oaspeți.
Situat la patru kilometri distanţă de Mănăstirea Moldoviţa, Muzeul Internațional al Ouălor Încondeiate este un loc în care tradiţia şi arta încondeierii se apropie de perfecţiune.
Ivit în peisajul cultural românesc la 1 August 1958, muzeul din orașul Gura Humorului a cunoscut, în timp, o evoluție ascendentă.
Informații despre Muzeul Oului din Vama.
Informații despre Muzeul Satului din Moldovița.