Județul SUCEAVA

Ascultă!

Suceava în imagini

Legenda Dornei

Bătrânii povestesc în legătură cu numele de Dorna a oraşului următoarea legendă. Dragoş Vodă, „descălecătorul” Moldovei a venit să vâneze în părţile noastre.

Aici a întâlnit o fată frumoasă ca o zână, cu păr bălai şi cu numele de Dorina. Dragoş a plecat la vânătoare şi într-o pădure deasă i s-a arătat o căprioară pe care a început să o urmărească. Căprioara iute de picior, a scăpat însă mereu de săgeţile vânătorului, dar ostenită, s-a oprit pentru o clipă să-şi tragă sufletul lângă un brad cu trunchiul gros.

Dragoş a întins arcul şi a tras. De după copac s-a auzit un ţipăt omenesc de durere şi căprioara a făcut un salt, după care s-a pierdut în pădure. Dragoş s-a apropiat de brad şi a văzut că în locul căprioarei o ucisese pe frumoasa Dorina. Plin de remuşcări Dragoş a înmormântat-o chiar pe locul unde fusese ucisă şi în amintirea ei a botezat locul şi râul din preajmă Vatra Dornei, devenită în timp Vatra Dornei de azi. Pe fată o chema Dorina, aşa cum se numesc şi astăzi multe fete din partea locului şi sunt alintate de cei apropiaţi Doruţa sau Dorna.

Ultima actualizare:

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.