Județul SUCEAVA

Învață!

Suceava în imagini

Date generale

Date generale cu privire la județul Suceava.

Suprafața

Judeţul ocupă o suprafaţă de 8.553,5 de kilometri pătrați, reprezentând 3,6% din suprafaţa ţării, fiind al doilea judeţ ca întindere din ţară, după judeţul Timiș.

Află mai multe

Clima

Spaţiul geografic al judeţului Suceava se înscrie aproape în egală măsură sectorului cu climă continentală (partea de est) si cu climă continental – moderată (partea de vest).

Află mai multe

Relieful

Dimensiunile mari ale judeţului explică varietatea geologică a peisajului, precum si a resurselor naturale. Formele de relief ocupă următoarele suprafeţe: zona de munte 5.593 km2, iar zona de podis și dealuri sub-carpatice 2.960 de kilometri pătrați.

Află mai multe

Așezarea geografică

Judeţul Suceava este situat în partea de nord-est a României, între Pietrosul Călimanului (2.022 de metri altitudine) și albia Siretului (233 de metri altitudine), într-un cadru natural dominat de elemente bioclimatice central și nord-est europene, ce creează o armonie peisagistică inedită, pe coordonatele geografice 24˚57’-26˚40’ longitudine estică și 47˚4’55” – 47˚57’31” longitudine nordică, cu o așezare în formă de amfiteatru.

Află mai multe

Rețeaua hidrografică

Reţeaua hidrografică a judeţului însumează 3.092 km. Densitatea reţelei hidrografice este de 0,361 km râu/km2 teritoriu, valoare superioară celei medii pe ţară.

Află mai multe