Județul SUCEAVA

Ascultă!

Suceava în imagini

Build your forest – plantează un copac cu numele tău

Data
Access
gratuit
Loc
Vatra Dornei

Sâmbătă, 6 Mai 2023, Vatra Dornei este gazda primei etape de reîmpădurire a zonelor montane românești, ca parte a proiectului Build Your Forest, demarat împreună cu Kaufland, Primăria Vatra Dornei și AGLT – Asociația Grupurilor Locale de Tineret.

Build Your Forest este un proiect realizat cu ajutorul voluntarilor, care se diferențiază de restul inițiativelor de ecologizare prin rolul de „arhitect montan” pe care îl alocă fiecărei persoane dornice să planteze. Astfel, voluntarii nu vor dispune de un număr prestabilit de copaci de plantat, ci vor avea libertatea să își construiască chiar propria pădure, care va fi apoi delimitată și le va purta numele.

Ideea sprijinirii refacerii barierei naturale a luat naștere ca reacție la schimbările climatice tot mai agresive din ultimii ani, dar și pentru a contribui la clădirea unui viitor mai sănătos pentru generațiile viitoare. Dincolo de impactul asupra climei locale, pădurile reprezintă o formă eficientă de protecție împotriva alunecărilor de teren și a inundațiilor, contribuind astfel atât la menținerea bunăstării comunităților din jurul munților, cât și la păstrarea unui peisaj autohton plăcut.

Voluntarii dornici să se implice își pot rezerva locul prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului și pe pagina de Facebook Winterfest.
Acest eveniment este finanțat de Kaufland România.
Organizatori: Echipa Winterfest și Asociația Grupurilor Locale de Tineret
Parteneri locali: Primăria Vatra Dornei, Centrul Info Turist Vatra Dornei

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.