Județul SUCEAVA

Distrează-te!

Suceava în imagini

Cupa Mondială de Sanie pe Piste Naturale

Data
Access
gratuit
Loc
Vatra Dornei

În perioada 22 Februarie 2013 – 3 Martie 2013, pe Pârtia Bucovina din Vatra Dornei se vor desfășura două etape de Cupă Mondială la sanie de pistă naturală (etapa a V-a și etapa finala) și o etapă de Cupă Europeană.

Etapa a V-a de Cupă Mondială va începe vineri, 22 Februarie 2013, începând cu ora 10:00, cu o sesiune de antrenament oficial. Concursul, care se desfășoară pe patru categorii (individual masculin, feminin, dublu și echipe) va avea participanți din aproximativ 12 țări, printre care campionii mondiali Ekaterina Lavrentjeva din Rusia și Patrick Pigneter din Italia. Ceremonia de premiere a etapei finale de Cupă Mondiala va avea loc joi, 28 Februarie 2013, și îl va avea ca invitat de onoare pe președintele Federației Internaționale de Sanie, domnul Josef Fendt. La eveniment vor participa reprezentanți ai Federației Internaționale de Sanie, ai Federației Române de Bob și Sanie, ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Consiliului Județean Suceava și ai Primăriei Vatra Dornei.

Pârtia Bucovina din Vatra Dornei este singura pârtie de pistă naturală din România omologată internațional.

Majoritatea etapelor de Cupă Mondială de Sanie se desfășoară în Europa. În sezonul 2012/2013 doar două țări organizează câte trei competiții oficiale: Italia și România (Vatra Dornei).

În România, sania se practică în aproximativ 20 de cluburi sportive, dintre care două în Vatra Dornei (CSI și CSS). Sportivii români participă în circuitul Cupei Mondiale de patru ani.

Evenimentul este organizat de Federația Internațională de Sanie, Federația Română de Bob și Sanie și Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.