Județul SUCEAVA

Exprimă-te!

Suceava în imagini

Off-Road Bucovina Challenge 2007

Data

“Samuraii Sighişoarei” înving la Bucovina Off-Road Challenge. Nouă dintre concurenţi au fost fete, iar una dintre ele a fost copilot la echipajul câştigător un echipaj din Sighişoara poreclit “Samuraii 4×4” este învingătorul primei ediţii a competiţiei pentru maşini de teren Bucovina Off Road Challenge, de la Gura Humorului, anunţă organizatorii. La concursul care a durat trei zile au participat 19 de echipaje din Romania şi unul din Marea Britanie, iar aproape un sfert dintre concurenţi au fost fete.

Echipajul câştigător, format din trei băieţi şi o fată, a pilotat două maşini Suzuki de 1600 respectiv 1300 de cmc şi a dominat autoritar toate cele şase probe. “Samuraii 4×4” au ieşit câştigători la diferenţă de o oră (în timp cumulat) de concurenţii clasaţi pe locul al doilea. În clasamentul mărcilor, cele mai premiate maşini au fost Suzuki, urmată de Toyota Landcruiser , Nissan Patrol şi Mercedes. Toyota Land Cruiser a fost marca cea mai utilizată în concurs: din 20, opt au fost maşini ale producătorului japonez.

Originalitatea traseelor, varietatea şi complexitatea elementelor naturale din teren au fost principalele atuuri ale concursului, au spus participanţii la finalul competiţiei. “Am rămas copleşit de frumuseţea zonei, a traseelor, de munca organizatorilor, care sunt convins că nu a fost deloc uşoară. Traseele stabilite au fost deosebite: pădure, pante mari, noroaie, coborâri în bot. Tot ce îşi poate dori un pasionat de off-road. A fost prima dată când am ajuns în Gura Humorului, dar de acum înainte aş vrea să îmi fac un obicei din a ajunge acolo”, spune Dan Lupşa alias Max, din Baia Mare, pilot pe o Toyota Landcruiser.

Competiţia a avut zilnic parte de momente spectaculoase, iar reprizele de ploaie torenţială din serile de miercuri, joi şi vineri au pus zdravăn la încercare îndemânarea echipajelor şi capacităţile tehnice ale maşinilor.“Maşinile au tras cât s-a putut…am reparat şi eu şi alţii în cursul nopţii. Am avut noroc şi am apreciat foarte mult că organizatorii ne-au ajutat cu două service-uri noaptea. Problemele care au aparut au fost la sistemele de suspensii şi la transmisii,” povesteşte Csernatony Laszlo, unul dintre “Samuraii 4×4”.

“Cea mai grea mi s-a părut a doua probă specială (una dintre “Specialele Humorului”), de sâmbătă, desfăşurată la Piatra Pinului…Traseul ales de organizatori a fost foarte tehnic, dar şi original,” îşi aminteşte pilotul clujean Mihai Popa (locul III), care a fost la o mişcare de volan de o răsturnare cu maşina sa, Mercedes Puch.

[flickr album=72157605410870263 num=50]
[flickr album=72157605410870263 start=50 num=50]
[flickr album=72157605410870263 start=100 num=40]

Mulţumim

La Fitze Suceava, Zdeto, Marius ŞUIU, Clubul Sportiv Off-Road Bucovina.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.