Județul SUCEAVA

Ascultă!

Suceava în imagini

REGINA MARIA. ȚARA MEA – INIMA MEA

Data
Access
gratuit

Începând cu 15 Octombrie 2020, timp de o lună, la Școala Gimnazială din Siminicea, cu sprijinul directorului acestei instituții, profesor Cristina Miron, va avea loc expoziția REGINA MARIA. ȚARA MEA – INIMA MEA

În urmă cu aproape un an, Muzeul Național al Bucovinei, continuând buna tradiție a parteneriatului cu Muzeul Național Peleș, a vernisat expoziția Maria a României. Regină și artistă, cuprinzând tablouri și numeroase alte piese de patrimoniu de mare valoare.
Având în vedere situația excepțională în care ne aflăm și faptul că personalitatea Reginei României Mari, un veritabil brand de țară, merită cunoscută de un public cât mai larg, dar mai ales de tânăra generație, o expoziție, purtând titlul Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, a început să fie itinerată din luna octombrie prin mai multe școli, cu precădere din mediul rural.
În cadrul celor 13 panouri, sunt prezentate repere biografice, aspecte din copilăria Mariei de Edinburgh, fotografii, documente, articole din presa epocii, care pun în evidență activitatea în calitate de veritabilă ”Mamă a răniților” pe fronturile Marelui Război, când teribila epidemie de tifos i-a răpit pe micul prinț Mircea, acțiunile ulterioare în favoarea recunoașterii Unirii de către Marile Puteri, vizitele în Transilvania, Bucovina, Statele Unite și imaginea generală, pe care a lăsat-o posterității.

Expoziția încearcă să contribuie la o mai bună cunoaștere a celei despre care revista Time din 4 august 1924, pe a cărei copertă apărea fotografia suveranei române, titra: „Maria Windsor Hohenzollern, «O mare regină obişnuită, obişnuită, obişnuită, obişnuit㻓.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.