Județul SUCEAVA

Muncește!

Suceava în imagini

Turul Ciclist al României

Data
Access
gratuit
Loc
județul Suceava

Marți, 5 Iunie 2012, în județul Suceava se va desfășura etapa a V-a a Turului Ciclist al Românie.

Aceasta va avea o lungime de 161 km pe ruta: Siret – Rădăuți – Sucevița -Palma – Sadova – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului – Suceava.

Startul se va da la ora 13:00 la ieșirea din orașul Siret, iar sosirea va fi în Suceava pe Bulevardul Ștefan cel Mare în fața Magazinului Bucovina. Ea se va finaliza în jurul orelor 16:30 – 16:45, în funcție de viteza cu care se va rula în această etapă. Dificultatea etapei este recunoscută din anii anteriori, aceasta având două sprinturi și două cățărări. Festivitatea de premiere va fi făcută pe scena amenajată în fața Muzeului de Științele Naturii din Suceava, imediat după finalizarea etapei a V-a.

Ca o noutate pentru acest an, după Festivitatea de Premiere, va avea loc un spectacol de teatru, cu titlul Coana Mița Biciclista. Organizatorul evenimentului Asociația Bate Șaua să Priceapă Iapa, dorește să creeze o platformă de comunicare artistică pentru promovarea personajului Coana Mița Biciclista, în scopul introducerii bicicletei în viața de zi cu zi a românilor. Arta va fi grefată pe un eveniment sportiv iar actul artistic va da savoare actului sportiv și cultural.

Organizatorii evenimentului de la Suceava sunt: Federația Română de Ciclism, Instituția Prefectului, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Clubul Sportiv Olimpia Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Directia de Sănătate Publică Suceava, Direcțiile de Drumuri Suceava și Câmpulung Moldovenesc.

Turul Ciclist al României (Mica Buclă) este cea mai importantă competiție ciclistă desfășurată pe teritoriul României și este organizată de Federația Română de Ciclism.

Cea de-a 49–a ediţie a Turului ciclist al României se va desfăşura în perioada 2-9 Iunie 2012, pe o lungime totală de 1.403 km. Această distanță este împărţită în opt etape şi un prolog. Startul se va da de la Constanţa (Mamaia) sâmbătă, pe 2 Iunie 2012, iar sosirea va fi la Marghita, în judeţul Bihor, pe 9 Iunie 2012.

Această competiție va aduce la start echipe din nouă ţări: România, Italia, Germania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Ucraina şi Turcia. Caravana ciclistă va fi compusă din aproximativ 270 de persoane dintre care 90 de rutieri. Ea va trece prin 14 judeţe pe următorul traseu:

  • Prologul (2 Iunie 2012): Constanţa (8 km);
  • Etapa I (2 Iunie 2012): Hârşova – Galaţi (154 km);
  • Etapa a II-a (3 Iunie 2012): Galaţi – Vaslui;
  • Etapa a III-a (4 Iunie 2012): Iaşi – Botoşani (118 km);
  • Etapa a IV-a (5 Iunie 2012): Siret – Suceava (161 km);
  • Etapa a V-a (6 Iunie 2012): Poiana Largului – Târgu Mureş (268 km);
  • Etapa a VI-a (7 Iunie 2012): Agnita – Râmnicu Vâlcea (156 km);
  • Etapa a VII-a (8 Iunie 2012): Râmnicu Vâlcea – Rânca (126 km);
  • Etapa a VIII-a (9 Iunie 2012): Salonta – Marghita (113 km).

Organizatorii mizează pe prezența unui public numeros și avizat, atât pe traseu cât și la sosire.


Fotografii

[flickr album=72157630068536098 num=42]

Poze realizate de ArTiStul.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Suceava, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulSUCEAVA.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.