Județul SUCEAVA

Fii tu primul!

Suceava în imagini

Fălticeni

Suprafaţă: 28,76 kilometri pătrați.
Localităţi componente: Şoldăneşti și Ţarna Mare.

Municipiul Fălticeni, cuprins între vaste livezi pomicole, este situat în partea de sud-est a judeţului Suceava, la 25 de kilometri de municipiul Suceava şi 405 de kilometri faţă de Bucureşti.

În partea de est este scăldat de apele iazului Şomuz, o adevărată Nadă a Florilor cum o definea Sadoveanu.

Municipiul Fălticeni s-a impus ca centru spiritual numit de cunoscători WEIMAR al Moldovei, un oraş muzeu în care peste o sută de mari personalităţi ale culturii, artei şi ştiinţei naţionale s-au născut, au trăit, au creat şi şi-au lăsat roadele activităţii lor în această oază de spiritualitate românească.

Astăzi, turistul care ajunge în Fălticeni poate vizita complexul muzeistic care are în componenţă Galeria Oamenilor de Seamă, Muzeul de Artă Ion Irimescu, Casa memorială Mihail Sadoveanu situată pe Uliţa Rădăşenilor, Muzeul Apelor Mihai Băcescu unde sunt expuse specii de vieţuitoare de o rară frumuseţe şi importanţă ştiinţifică şi altele.


Informații oferite de Consiliul Județean Suceava.

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (10)

 1. elena zainea

  „Sunt nascuta in orasul Falticeni. Ma mandresc ca m-am nascut in orasul care a dat tarii cel mai mare numar de oameni ai literelor pe cap de locuitor. Revin cu mare drag in oras in fiecare an……..”

  Răspunde

 2. Ioan Andoni

  Aici am fost pus de început, de Fălt’şeni mă ating, în tot ce mi se întâmplă, ca de un cineva pe care nu l-am luat niciodată atât de în serios pe cât merită. Mulţumesc pentru osteneală care, iată, este folositoare şi mie: aflu de aici date pe care altminteri le-aş căuta cu oarece dureroasă jertfire a lenei. (Pe ea o hrănesc, săraca, mai în taină, mai pe faţă…) Aşadar, dragilor, mai trec baremi pe aici, dacă nu „pe ACAS’…”

  Răspunde

 3. George

  Mi-am petrecut liceul şi alţi câţiva ani din viaţă aici. Anul acesta – 2009 – am revenit după ceva vreme. Surpriză: Dumbrava Minunată este mănăstire, ştrandul – depozit de gunoaie, Băncuţa este o bodegă de manele, iar la iaz, Nada Florilor este teritoriu maidanez. Unde eşti tu, Fălticeniule de altădată?…
  A, era să uit : în cladirea primei Şcoli Domneşti din oraş functionează un birt de doua parale. Înaintaşii se răsucesc…

  Răspunde

  • Ion

   … din pacate nu vazut totul …

   Răspunde

 4. florin

  are cineva fotogfafii din celebra strada Nutu Elman?

  Răspunde

 5. costica nechita

  aminceput sa cunosc tainele vietii aici din 1966 cind am iceput serviciul la telefoanele vechi de pe strada mare am cunoscut f bine orasul cu farmecul lui cu case evreesti tip vagon bodegi ca jijia zoiosu ultimul leu bolta rece dar si centralul dumbrava gradina publica nada florilor unde domnul ivan facea un peste ca nimeni altul amf multi prieteni am locuit pe al nucului si am avut vechiul plan stradal de care ma foloseam la lucrarile de dezvoltare retele tc. ma consider fericit ca am trait si muncit in acest oras care a avut ca primar pe regretatul ARTENIE .

  Răspunde

 6. costica nechita

  pacat ca nu toti stiu ce afost numai autogara veche ne spunea tot navetistii forfota totul era viata

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.