Județul SUCEAVA

Învață!

Suceava în imagini

Aerul condiționat – un element vital în zilele noastre

Data publicării
Categoria

Aerul conditionat este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei gasi aproape in orice tip de cladire din orice oras in zilele noastre. Este unul dintre cele mai utilizate echipamente in hoteluri, birouri, centre comerciale, fabrici industriale, cafenele, locuinte, etc. Este foarte greu sa iti desfasori activitatea in astfel de locuri in zilele toride de vara, daca nu exista unitati de aer conditionat.

Aerul conditionat joaca un rol vital in aceasta epoca moderna. De exemplu, spatiile comerciale cheltuiesc sume uriase de bani pentru a-si pastra interiorul racoros, iar clientii sa le calce pragul. Birourile, fie ele private sau publice, cheltuiesc la fel de mult ca si institutiile de afaceri pentru achizitionarea celor mai bune marci de aer conditionat pentru a oferi personalului un mediu de lucru confortabil.

In unele cladiri, aparatele de aer conditionat nu trebuie doar sa mentina lucratorii si locul racos, ci si sa protejeze masinile sensibile cum ar fi serverele de calculatoare, modemurile si routerele, fotocopiatoarele, procesoarele, etc de caldura. Echipamentele tehnologice trebuie sa fie pastrate la fel de mult in conditii optime ca si personalul care le folosesc.

Au apus zilele cand aparatele de aer conditionat erau destinate exclusiv celor bogati. Astazi, majoritatea locuintelor de clasa mijlocie dispun de unitati de aer conditionat, inclusiv in dormitoare si in zonele de living.
Conceptul de unitati de climatizare dateaza inca din Egiptul Antic si din Persia, cand faraonii si aristocratii trebuiau rasfatati cu ajutorul unui sistem pe apa pentru a raci caramizile din camerele regale. Doar clasa dominanta avea prilejul de a se bucura de acest tip de confort scump.

Inventatorul si omul de stiinta britanic Michael Faraday a revolutionat tehnicile in dezvoltarea sistemelor de aer conditionat. Acest proces a implicat comprimarea si lichefierea amoniacului pentru a raci aerul prin evaporare, care a pavat calea spre evolutia tehnologiei moderne.

Stuart W. Cramer, proprietarul unei fabrici de textile, a inventat prima data denumirea de „aer conditionat”, in 1906. Cramer si-a dezvoltat tehnicile si a venit cu un sistem care a avut efecte dramatice asupra calitatii aerului care circula in fabrica sa, ceea ce a marit productivitatea acesteia.

Evident, dezvoltarea sistemului de aer conditionat a adus mult confort vietii de zi cu zi si mediilor favorabile industriei noastre in continua crestere.

Daca esti interesat de aer conditionat Suceava, poti apela la Netcom Activ, care iti va oferi solutii pentru echilibrul perfect dintre temperatura, aer proaspat, umiditate si purificarea aerului. Furnizorul ofera cele mai bune solutii de climatizare atat pentru mediul casnic cat si pentru cel business. Detalii suplimentare despre activitatea sa cat si despre aparatele recomandate de climatizare gasesti pe www.netcom-activ.ro

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.