Județul SUCEAVA

Votează!

Suceava în imagini

Orașul Suceava poate fi distractiv – Ce să faci când ești acolo

Data publicării
Categoria

Suceava este municipiul de reședință al județului cu același nume, este un oraș situat în sudul zonei numită Bucovina, iar orașul în sine, atât cât și împrejurimile, au multe de oferit localnicilor și vizitatorilor, în ciuda faptului că nu se numără printre cele mai populare locuri din țară. Numele orașului a fost menționat pentru prima dată înainte de secolul al XIV-lea. În perioada 1375-1565, Suceava a fost capitala Principatului Moldovei și din 1401 reședința mitropolitului. Suceava face parte din România din 1918; anterior a aparținut Monarhiei Habsburgice.

În primul rând, în Suceava este frumos să te plimbi în zona centrului, să intri în parcuri și chiar să urci până la Cetatea de Scaun. Acolo parcă intri deja în altă lume, aflându-te aproape de niște ruine ale unui edificiu construit la sfârșitul secolului al XIV-lea. Datorită unui proiect de finanțare european, infrastructura acestei cetăți a fost consolidată între anii 2011-2015, devenind din nou impunătoare, așa cum a fost odată, atunci când a devenit legendă.

Trecând de la clădirile impunătoare vechi, la cele noi, Iulius Mall Suceava este o opțiune bună nu doar pentru cumpărături și pentru a profita de reducerile de sezon. Pentru cei care simt că își doresc o nouă aventură, o evadare în lumea jocurilor, există un loc secret numit Casino Metropolis, unde aparatele de slot de la producători internaționali și locali ademenesc prin strategiile lor de joc. Oferta largă ar trebui să fie satisfăcătoare pentru cei care au devenit deja vizitatori obișnuiți, iar pentru ceilalți, care ar putea simți că există mult mai mult de explorat, opțiunile online clasificate pe diferite teme, sunt ceea ce au nevoie, când tot ce au la dispoziție este un telefon conectat la internet. Cel mai important aspect în acest caz este faptul că, indiferent de oraș și de locul unde se află cineva la un moment dat, ceea ce experimentează se poate schimba în câteva secunde.

Pentru cultură și divertisment, dar și pentru iubirea față de istorie, este intresantă o vizită la centrul cultural Dom Polski, cunoscut sub numele de Casa Poloneză. Această clădire din centrul orașului a fost construită în anii 1903-1907, pentru a servi drept sit cultural pentru cetățenii polonezi ai orașului. Aici au avut loc spectacole clasice și de teatru. Au fost, de asemenea, două concursuri de dans organizate anual pentru locuitorii orașului. În 1912, Casa Poloneză a fost folosită ca cinematograf, precum și ca sală pentru spectacole teatrale sau muzical-artistice. Astăzi, clădirea este sediul Uniunii Poloneze din România, fosta Societate Poloneză de Lectură, fondată în 1903, aici desfășurându-și activitatea și Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu”. Și de spectacole de teatru se pot bucura cei doritori, atunci când anumite trupe de teatru aflate în turneu prin țară se hotărăsc să poposească în această incintă cu o lungă istorie în spate.

Centrul Cultural al Municipiului Suceava este locul ideal pentru a descoperi arta și spectacolele de calitate. Situat pe strada Dragoș Vodă nr. 1, în inima Sucevei, acest cămin cultural este o adevărată comoară pentru comunitate și vizitatori. Clădirea Centrului Cultural, considerată reprezentativă pentru oraș, are o istorie bogată. Timp de aproape șase decenii, a găzduit unul dintre cele mai importante cinematografe ale orașului, atrăgând în fiecare seară mii de spectatori. Cu o capacitate de 500 de locuri, sala de cinema era locul preferat de întâlnire al locuitorilor. De-a lungul anilor, cinematograful a trecut prin multe schimbări. Clădirea a fost în mare parte demolată la sfârșitul anului 2010, dar fațada a fost păstrată ca o amintire a trecutului. Partea din spate a fost reconstruită și extinsă pentru a găzdui birouri, săli de spectacol și de repetiții, oferind un spațiu modern și versatil pentru evenimente culturale.

În prezent, Centrul Cultural al Municipiului Suceava găzduiește atât sediul Cinematografului Modern, cu tehnologie de ultimă oră pentru proiecții 3D și sunet de înaltă calitate, cât și sediul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Teatrul, înființat în 2016, este una dintre cele mai tinere instituții de teatru de stat din România și oferă spectacole profesionale pentru toate categoriile de spectatori.

Trecând de granițele orașului și referindu-ne la județ, Suceava este o zonă verde care se află pe primul loc în țară ca suprafață forestieră. Toți cei care visează la drumeții în natură și escaladări de munte care vin la pachet cu aerul curat, aici își pot găsi oazele lor de liniște. Într-adevăr, județul Suceava este ca o comoară bine ascunsă și este nevoie de curiozitate și timp pentru a o descoperi.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.