Județul SUCEAVA

Dezvoltă!

Suceava în imagini

Trei școli din județele Prahova, Suceava și Botoșani au fost declarate câștigătoarele concursului flash-mob organizat în cadrul proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II

Data publicării
Categoria

În cadrul proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II, implementat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, s-a desfășurat o Campanie de informare și educare privind segregarea școlară și drepturile copilului. Scopul campaniei a fost creșterea gradului de conștientizare a actorilor decizionali în asigurarea educației incluzive, a părinților și victimelor segregării, precum și a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educațional și asupra societății și importanța dreptului egal la educație de calitate, în următoarele județe: Botoșani, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova și Suceava și municipiul București.

Campania a fost lansată, de către Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC în luna august 2021, s-a numit „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!” și a constat în organizarea de sesiuni de informare cu cadrele didactice (300 participanți) din cele 11 județe, prioritatea fiind cadrele didactice din școlile care prezintă semne de segregare, organizarea de sesiuni pentru informarea părinților și membrilor comunităților (1200 participanți) unde au fost identificate cazuri de segregare. În cadrul campaniei, ziua de 04.04.2022 a fost dedicată organizării de flash mob-uri cu participarea a peste 2.400 de elevi din școlile identificate ca fiind segregate. Fiecare școală și-a regizat propriul film de prezentare: fondul muzical a fost selectat de către elevii-participanți, iar locația a fost aleasă de către cadrele didactice-coordonatori de eveniment de comun acord cu elevii. Campania a culminat cu realizarea unui film de scurt metraj privind segregarea școlară prin includerea unor testimoniale ale elevilor din şcolile segregate. Materialele video realizate de cele 33 de unități de învățământ din cele 11 județe au făcut parte dintr-o competiție.

În urma selecției realizate de un juriu, care a evaluat numărul de like-uri primite, creativitatea și mesajul fashmob-urilor, au fost declarate câștigătoare trei școli din județele Prahova, Suceava și Botoșani:

Locul I – Școala Gimnazială Mâneciu Pământeni din județul Prahova – cu 100 de puncte
Locul II – Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia din județul Suceava – cu 85 puncte
Locul III – Școala Gimnazială nr. 1. Sulița din județul Botoșani – cu 75 puncte.

Alături de cele 33 de școli implicate în cadrul acestui proiect, colaboratori au fost și Inspectoratele Școlare Județene, autorități locale, județene și naționale responsabile cu asigurarea educației incluzive și aplicarea legislației privind non-discriminarea în mediul educațional. ONG-uri locale și naționale active în combaterea discriminării rasiale, apărarea drepturilor omului; reprezentanți ai organizațiilor internaționale (UNICEF, Banca Mondială etc) și ambasadele, dar și reprezentanți mass-media.
Pentru mai multe informații legate de campania de conștientizare din cadrul proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II, ne puteți contacta la adresa de e-mail: campanie.sptc@gmail.com sau la numărul de telefon 0770367769, Coordonator campanie – Ionuț Ruști.

”Școala pentru toți copiii!”-II este un proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățire a practicilor instituționale în aplicarea legislației de prevenire și combatere a segregării și discriminării rasiale datorită acțiunilor de watchdog, monitorizare și advocacy a ONG-urilor capacitate pentru a identifica și raporta discriminarea elevilor romi în educație sub forma segregării.

Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.