Județul SUCEAVA

Fii tu primul!

Suceava în imagini

Ecobiblioteca

Data
Access
gratuit
Loc
Cacica

Luni, 27 Septembrie 2010, începând cu ora 11:00, la Complexul Turistic Casa Naționalităților Cacica, Consiliul Roman pentru Clădiri Verzi, Primăria Cacica și Programul Biblionet invită toți antreprenorii locali din județul Suceava și din regiune la o discuție despre cel mai nou și entuziast proiect al acestui an – Ecobiblioteca.

În urma depunerii unei aplicații de succes din partea reprezentanților bibliotecii și ai Primăriei din Cacica, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi împreună cu Biblionet au selectat biblioteca din comuna Cacica pentru a beneficia de o sponsorizare pentru renovarea și transformarea acesteia într-o clădire verde. Dorim să îmbunătățim astfel design-ul clădirii, performanța energetică a acesteia, calitatea aerului interior și comfortul în clădire și în același timp să dotăm clădirea cu echipamente IT ce vor fi accesibile tuturor cetățenilor.

Scopul întâlnirii este să oferim noutăți despre evoluția proiectului și despre acțiunile Ordinului Arhitecților din România în ceea ce privește inițiativele green și să discutam despre oportunitățile pe care domeniul green le oferă pieței românești de produse și servicii. Reprezentanții proiectului ce vor fi prezenți la întâlnire: Petru TODOSI (primar comuna Cacica), Șerban ȚIGĂNAȘ (președintele Ordinului Arhitecților din România și Arhitect șef pentru proiectul Ecobiblioteca), Steven BORNCAMP (președinte al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi) și Bogdan ANICHIFORESEI (reprezentant regional Biblionet).

Partenerii implicați până în prezent: B Lighting, Corporate Office Solutions, Dico & Țigănaș, Dexion, InterfaceFLOR și WSP Group SRL.

Beneficiile partenerilor:

  • proiectul va beneficia de o foarte mare vizibilitate în momentul în care biblioteca va fi redeschisă
  • atât proiectul finalizat cât și părțile implicate vor fi mediatizate în publicații media
  • veți câștiga experiență în domeniul clădirilor verzi și alături de partenerii RoGBC veți învăța să implementați soluții green
  • proiectul este conceput în așa fel încât să fie replicat de toate cele 3.000 de biblioteci din România, astfel încât reprezentanții acestora să ia în considerare soluțiile green deconstructive și renovare

Va rugăm să ne trimiteți un e-mail la Roxana.Bica@RoGBC.org pentru a confirma participarea dumneavoastră.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.