Județul SUCEAVA

Muncește!

Suceava în imagini

Incursiune în trecut, viziune pentru viitor!

Data

Luni, 15 august 2011, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), alături de partenerii săi, lansează către tinerii din țară și din străinătate invitaţia de a sărbători împreună, împlinirea a 140 de ani de la primul Congres al Tinerilor Români de Pretutindeni.

Incursiune în trecut.
La 15 august 1871 avea loc primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni. Cu toate că vremurile erau potrivnice, peste 3.000 de tineri români, din toate provinciile românești, s-au adunat la Putna, din dorința de a defini noi direcţii pentru ţară. Îi aveau în frunte pe Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ciprian Porumbescu, A.D. Xenopol și alte mari personalități ale vremii. Deși relativ puțin cunoscut, momentul Putna 1871 a constituit ocazia perfectă de solidarizare a acelei generații de tineri în jurul unor valori și obiective comune. Prin unitate, idealism, competență și încredere, acea generație a pus bazele Statului Român modern.

O viziune pentru viitor.
Astăzi, sub sintagma “România Jună: Înainte, împreună!”, Liga Studenţilor Români din Străinătate lansează o invitaţie şi un apel la implicare civică către tinerii români din toate colţurile lumii. Pe 15 august, la Putna, reprezentanți ai tinerilor vor prezenta propria lor viziune pentru viitorul României, o Românie democratică, prosperă și decentă. Deși vizează problematici complexe și esențiale pentru dezvoltarea durabilă a țării, evenimentul România Jună nu urmărește scopuri politice, ci dorește doar transmiterea unui mesaj de responsabilizare civică către toți tinerii români. Prin acest demers, LSRS încearcă să asigure un cadru liber de dezbatere pentru toți cei care doresc să participe la conturarea unor direcții viabile pentru România anilor 2030.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.