Județul SUCEAVA

Împărtășește!

Suceava în imagini

Lance Lopez

Data
Access
liberă

Unul dintre cei mai buni ghitarişti ai noului val din blues-ul american ne va onora cu prezenţa sa duminică, 24 Mai 2009, ora 20:00, la Clubul Thales Fălticeni.

Un eveniment remarcabil chiar şi pentru scenele de concert consacrate. Lance The Killer Guitar Lopez este un nume sonor al scenei blues-rock mondiale.

24 Mai 2009 » Lance Lopez

Originar din Louisiana, crescut alături de muzica texană, colaborînd cu multe nume grele ale genului (Lucky Peterson, pentru care a cîntat timp de trei ani, Chris Duarte, Joe Bonamassa sau Kenny Wayne Shepherd), Lance Lopez şi-a creat propriul stil, debordant, plin de energie, ritm şi substanţă. Ceilalţi doi membri ai trioului cu care va concerta sînt Cody C. Norman – baterie şi Tony Valdez – bass.

Concertele din România, inclusiv cel de duminică din Fălticeni sînt parte ale unui turneu mondial pe care Lance Lopez l-a început în martie 2009 în California.

Lance Lopez – World Class Blues

De mult aşteptam un astfel de eveniment şi pe meleagurile noastre. Dovadă a faptului că suntem vii, universali, cu plăceri şi locuri comune. De asta ne-am şi strîns mulţime acolo, la Fălticeni, un loc ce va deveni gazda multor evenimente de genul acesta. Motivul: un recital spectaculos Lance Lopez, un ghtarist aparţinînd noului val din blues-rock-ul american, un talent confirmat de premii şi prestaţii de înaltă ţinută, de colaborări de marcă de-a lungul timpului (Buddy Miles, Chris Duarte, Lucky Peterson, Joe Bonamassa şi mulţi, mulţi alţii, aşa cum se obişnuieşte în lumea genului) care se află într-un turneu mondial care include şi cîteva locaţii de marcă din România.. Un recital extraodrinar, aşa cum îl vedem pe orice mare scenă din lume sau în cluburile de dincolo, din lumea cu adevărat nouă. Şi pentru că fiecare poveste are un „ce” şi un „cum”, aceşti gemeni de nedespărţit ai succesului, am să trec repede la detalii.

„Ce” înseamnă piese proprii, cu teme apropiate de pionierii genului sau foarte personale, pe măsura trăirilor şi gîndurilor de artist. O muzică cinstită, curată, plecată din străfundurile sufletului de om crescut în Texas şi plecat de mic prin lume. Mai înseamnă şi un recital din muzica semnată Jimi Hendrix care ne-a transpus în lumea aia adevărată, exerciţiul cu dansul cu ochii închişi reuşind şi de data asta să aducă visul în realitate. Aproape 3 or de trăire intensă, maximă, cu sufletul la gură şi inima în palme.

Despre „cum” ar fi iar cîteva specialităţi. Un Fender Stratocaster custom, un Gibson Flying V, special şi el, dublate de inevitabilele staţii pe lămpi al căror sunet e unic, o forţă devastatoare datorate tehnicii excepţionale a ghitariştilor şi soundului în forţă, cu note explodînd sau insinuîndu-se, venind ca un zid peste noi, ori şoptind lucruri. Un om onest cu arta sa şi cu publicul, atent la trăirile din jurul său, care cîntă atît timp cît este aplaudat, indiferent de cît de mult durează asta. Iar timpul se opreşte, se dilată, se comprimă pe măsură ce sunetele ies la iveală.

Eu auzisem de ceva vreme de Lance Lopez. Pentru mulţi însă el a fost o adevărată surpriză. Formula de trio, atît de des întîlnită la genul acesta de ghitarişti îi mai reuneşte pe Tony Valdez, bass şi Cody Norman, tobe, o trupă cu un balans şi o greutate de apreciat. Solourile de virtuozitate, îmbinate cu un feeling aparte, riff-urile cu accente de rock, un slide mînuit cu fineţe, au umplut excelent trei ore care parcă s-au terminat prea repede şi care vor lăsa urme adînci şi, sper eu, ne vor arăta lumina minţile şi viitorul.

Nu pot să nu remarc efortul deosebit pe care l-au depus oamenii la reuşita evenimentului. Am să-i menţionez, cu mulţumirile de rigoare. În primul rînd Costel Smack Zaharia şi clubului Thales din Fălticeni, om curajos şi gazdă primitoare. Primăria din Fălticeni, Betty Ice, Tuborg, Stage Pro, Radio As, Radio Top 91, Plus TV, Monitorul De Suceava, şi, evident OrasulSUCEAVA.ro.

Şi pentru că lucrurile abia încep, putem trece Fălticenil pe harta locurilor din lume care primesc cu braţele deschise muzica adevărată.

Bobby STROE

[flickr album=72157618877511451 num=42]

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.