Suprafaţă administrativă: 400,64 kilometri pătrați.
Localităţi componente: Dorna Candrenilor, Coşna, Dealu Floreni, Poiana Negrii, Podu Coşnei, Româneşti, Teşna și Valea Bancului.
Potrivit legendei denumirea comunei se trage de la numele primului ei locuitor, haiducul Candruţ fugit din Transilvania şi stabilit aici cu multe sute de ani în urmă.
Comuna Dorna Candrenilor se învecinează la nord cu Iacobeni, la sud-est cu Şaru Dornei, la sud-vest cu Poiana Stampei, la vest judeţul Bistriţa Năsăud şi la est oraşul Vatra Dornei.
Informații oferite de Consiliul Județean Suceava.
Contact
- Dorna Candrenilor
- Dorna Candrenilor, județul Suceava
- Download vCard
In Dorna Cabdrenilor cat si in Vatra Dornei sunt sosele extrem de proaste,mai mare rusinea
sa stiti ca nu e chiar asa … aceste date sunt de vreo 50 de ani … ce arhitectura … ce drumuri … nici nu merita sa mergi dar fata de Cosna … e un loc superb (cosna) mai mare dragul sa te plimbi prin padure respirand aer curat sau plimbandu-te ce atv-ul pe drumurile forestiere : Bancu, Tesna, Poiana Vinului
sosele extrem de proaste? Haha…… Sunt cele mai bune din tara ba!!!! Tu cand ai mers? acum 30 de ani?? :))))))))))
,,Lauda multi pe fracezul voios, Pe mindrul rus,pe neamtul regulat, La dinsii,spun, ca-i bine si frumos; Dar,fratii mei,eu oricit am umblat Pe drumuri lungi,cu sine ferecate, Nu ma-nvoiam;si vreti sa stiti de ce? Pentru ca-mi plac soselele stricate. Eu sint roman,mi-e draga tara mea.” Constantin Negruzzi/Opere AleseII