Județul SUCEAVA

Distrează-te!

Suceava în imagini

De ce peleții reprezintă o sursă de căldură convenabilă?

Data publicării
Categoria

Peleții reprezintă o soluţie de combustibil pentru încălzire foarte utilă, cu multe avantaje financiare (preţuri avantajoase) şi în acelaşi timp ecologice pentru mediul înconjurător.

Peleții din rumeguş sunt o sursă de combustibil folosită în sobe, centrale termice, șeminee. Această metodă inovatoare de folosire a rumeguşului din lemn pentru încălzire este disponibilă de scurt timp, dar va fi și în viitor la mare căutare. Peleții au multe avantaje care îi fac interesanți din punct de vedere al încălzirii pentru casa ta la un preț convenabil. De asemenea, au avantaje pentru mediu, lucru care ar trebui să te intereseze pentru că ești şi tu un cetățean al acestei planete şi trebuie să te preocupe sănătatea planetei, casa noastră.

Combustibilul sub formă de peleți nu este nimic mai mult decât o rumeguş din lemn reciclat pur. Unii peleți sunt fabricați din rumeguș 100% reciclat fără aditivi. Peleții sunt o sursă de încălzire fabricată din produse secundare industriale care altfel ar ajunge la depozitul de deșeuri. Ei pot fi de asemenea fabricați din așchii de lemn, coji, deșeuri de plante agricole, deșeuri de hârtie și alte materiale organice. Este cu adevărat remarcabil cum aceste deșeuri pot fi transformate în căldură pentru casa ta.

Peleții sunt probabil una dintre cele mai puțin costisitoare surse de încălzire. Ei lasă o cantitate de cenușă minimă și au o umiditate de doar 5- 10%, lemnul clasic de foc având până la 50% umiditate.

    Ştii de unde să cumperi peleți pentru încălzirea locuinței tale?

Un furnizor important de peleți din rumeguş lemn este TOMIBENA, o societate cu sediul în Bivolărie, Vicov de Sus, județul Suceava. Prin intermediul magazinului online www.tomibena.com poți comanda peleți din fag și molid, peleți din rumeguș de rășinoase, brichete din rumeguș de lemn dar și centrale pe lemne, termoșeminee, uși de șemineu și panouri solare.

În ceea ce privește peleții din lemn de fag și de molid, aceștia se comercializează la saci de 15 kg, prețul unuia fiind de 19,99 lei. Acești peleți pot să înlocuiască cu succes alți combustibili fosili precum petrolul, cărbunele, lemnul sau gazul natural. Ei pot fi utilizați pentru cazane domestice, având o rată mică de cenușă, doar 0,78 și o rezistență mecanică ridicată. Acest lucru generează o economie maximă de consistență a granulelor pe termen lung.

În ceea ce privește celălalt tip de peleți și anume peleții din rumeguș de rășinoase Schweighofer rezultați din prelucrarea lemnului de molid, aceeași cantitate de 15 kg ajunge să coste ca și peleții din lemn, tot 19,99 lei. Ei oferă un confort ridicat al încălzirii cu masă lemnoasă, produc o cantitate mică de cenușă și se aprind ușor chiar și cu un aprinzător automat.

Pentru cei care cumpără cantități mari, TOMIBENA a introdus de curând o ofertă cu LIVRARE GRATUITĂ iar LA 23 PALEŢI de peleți bio din fag și molid PRIMEŞTI 1 PALET GRATIS.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.