Județul SUCEAVA

Respectă!

Suceava în imagini

Ecoturism și educație ecologică în Parcul Național Călimani, un succes!

Data publicării
Categoria

Asociația pentru Conservarea Vieții Sălbatice și Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și Administrația Parcului Național Călimani R.A., au implementat în această vară proiectul: Ecoturism și educație ecologică în Parcul Național Călimani. Acest proiect face parte din cadrul programului Spații Verzi, finanțat de MOL Romania și Fundația pentru Parteneriat.

Prin intermediul acestuia, organizatorii au reusit continuarea programului de educație ecologică pentru elevii comunităților din destinația de ecoturism Țara Dornelor și îmbunătățirea experienței de vizitare a Parcului Național Călimani. Printre activitățile derulate în cadrul acestui peoiect, putem aminti:
1. Dezvoltarea pepinierei educative amenajată în curtea Centrului de Vizitare al Parcului Național Călimani, prin implicarea elevilor școlilor partenere din destinație. În urmă cu doi ani, tot prin intermediul programului Spații Verzi, elevii Școlilor Gimnaziale din comunele Panaci și Șaru Dornei au plantat puieți de molid în acestă mini-pepinieră. Anul acesta, alți elevi din Țara Dornelor au luat parte la dezvoltarea pepinierei, învățând, prin activități practice, etapele de viață ale unui arbore.

2. Organizarea zilei Parcului Național Călimani, pe data de 23 iunie a.c.. În acest an datorită condiițiilor deosebite create de pandemie, cu ocazia zilei parcului au fost organizate tururi ghidate pe poteca tematică din fosta exploatare de sulf. De asemenea o parte din elevii școlilor din Șaru Dornei și Panaci au participat la o excursie cu ghid în Parcul Național Călimani.

3. Înființarea unui nou punct de informare turistică în vecinătatea potecii tematice din Fosta Exploatare de Sulf Călimani, cu scopul de a îmbunătăți calitatea experienței de vizitare a Parcului Național Călimani, responsabilizând, totodată, comunitatea și oaspeții ei în direcția respectului pentru natură și biodiversitatea acesteia.