Județul SUCEAVA

Respectă!

Suceava în imagini

Lucruri de văzut și făcut în Fălticeni

Data publicării
Categoria

Multe persoane care nu sunt din Fălticeni sau nu au petrecut măcar câteva zile acolo sunt parcă hotărâte să nu îi dea nicio șansă. Dar cei care o fac, ar putea fi surprinși în mod plăcut. Nu e o altă Suceava sau o Vatra Dornei, dar este Fălticeni, un oraș al oamenilor întreprinzători și asta îl face unic.

Pe parcursul ultimilor opt ani, anumite zone ale orașului au căpătat un nou suflu, s-a reabilitat mult, s-a creat și s-a ajuns astfel la rezultate care îi mulțumesc pe fălticeneni. Un punct de atracție important este Parcul de Agrement Nada Florilor, amenajat acolo unde cu toții erau obișnuiți să meargă doar la iaz. Ei bine, acum totul pare rupt din altă poveste. Piscina interioară și cea exterioară construite transformă locul într-un fel de stațiune, iar cu iazul pe fundal, întregul spațiu este deosebit de frumos. Tot acolo se află și Parcul de Aventură, considerat chiar drept cel mai modern de acest tip din județ. A fost inaugurat în 2018 și de atunci este la dispoziția doritorilor în timpul sezonului cald. Există multe trasee de tiroliană, care au diverse grade de dificultate.

Fălticeni este într-adevăr un oraș mic, dar există unele lucruri care le amintesc oamenilor despre orașele mari. Unul dintre acestea este singurul ceas global din România, situat în Piața Nada Florilor și care este construit după celebrul Weltzeituhr din Alexander Platz din Berlin. Autoritățile care se aflau în serviciu în momentul construcției au dorit să îl personalizeze și au ales un element de identitate cunoscut de toți românii. Deasupra corpului cilindric este așezat un element care imită Coloana Infinitului, opera celebrului sculptor Constantin Brâncuși, pe care se sprijină sistemul solar cu nouă planete. Alte mașini electronice care și-au găsit inspirația în lume sunt sloturile din locația Las Vegas Games, de pe Bulevardul 2 Grăniceri. Aceasta este o sală de jocuri axată pe mașini performante. Atmosfera este primitoare, există personal experimentat și decor unic, elegant și modern. Și chiar și așa, pentru unii fălticeneni nu sunt caracteristici suficiente. Deoarece internetul funcționează fără probleme în toate zonele orașului, aceștia preferă să le acceseze online, din confortul casei lor. Principalii furnizori de internet din Fălticeni sunt Digi și Vodafone, care își extind serviciile chiar și în satele din apropierea orașului.

Ce-ar fi un oraș fără o casă de cultură? O astfel de instituție este importantă, deoarece multe evenimente care au loc la nivel național, precum turneele muzicale sau teatrale au nevoie de un spațiu de desfășurare pentru a putea face un popas într-un anumit oraș. Și, pe lângă acest scop, o casă de cultură mai servește și un altul. Acolo se pot desfășura lansări de cărți ale unor autori locali, se pot organiza lecții de învățare a unor instrumente muzicale, lecții de actorie sau multe altele. Casa de Cultură din Fălticeni este gazda mai multor tipuri de evenimente, care, deși au loc mai rar decât ar trebui – având în vedere că fălticenenii sunt curioși când vine vorba de cultură – sunt de calitate. În fiecare an pe perioada verii se desfășoară în incintă și Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. Vasiliu Birlic”, iar în cadrul spectacolelor din program au luat parte până acum multe generații.

Un alt punct de interes în Fălticeni este Imperialul, cel care a devenit mai mult ca un simbol în mai mult de zece ani. Acesta este un restaurant cu program normal, dar unde se organizează destul de des și spectacole de stand-up comedy, petreceri cu DJ sau mici concerte. Ceea ce îi atrage cel mai mult pe unii dintre fălticeneni este că în acest loc se pot întâlni cu mulți dintre cunoscuți, cei care fac parte din personal sunt deja prieteni cu toată lumea, iar meniul nu este nici el de criticat. Pizza este o adevărată specialitate, precum și multe feluri tradiționale de mâncare moldovenești.

Pe lângă aceste locuri, dacă îți dorești să stai pur și simplu în aer liber, dar să fii în același timp în buricul târgului, poți să faci un tur al zonei pe care fălticenenii o numesc faleză – deși nu este nicio mare prin apropiere – și să te bucuri de ceva dulce de la patiseriile din zonă. Nu vei avea în program activități complexe în Fălticeni, dar este un oraș liniștit, care merită apreciere.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.