Județul SUCEAVA

Respectă!

Suceava în imagini

Ioan MATEICIUC

Ioan MATEICIUC (născut pe 9 Iunie 1986) este licențiat în științe politice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (2008) și are un masterat în istorie la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (2011). În prezent are preocupări multiple, cele mai importante fiind cele legate de domeniul cultural (muzică, scris, fotografie).

Anul 2010 este unul de excepție din punct de vedere al realizărilor artistice, reușind să câștige nenumărate premii muzicale (trofeul festivalului și premiul pentru cea mai bună creație – muzică și text – la festivalul Chira Chiralina de la Brăila, premiul Radio România Actualități la festivalul Ziua de Mâine de la Alba Iulia, premiul special al juriului la festivalul SulinaFolkEst…), să debuteze scriitoricește la Festivalul Artelor de la București în Antologia vinovatelor plăceri, vol. I.

Din anul 2009 este inițiatorul și organizatorul Festivalului Internațional de Muzică Folk și Poezie Folkever de la Siret și totodată președintele Asociației pentru Cultură și Solidaritate Peter Tomaschek.

În anul 2012 debutează cu primul volum de versuri de autor numit Open de dor, apărut la editura Alexandria Publishing House din Suceava.

Contact