Județul SUCEAVA

Respectă!

Suceava în imagini

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

Data
Loc
Rădăuți

Sâmbătă, 18 Februarie 2012, începând cu ora 19:00, respectiv, 19:00, Restaurant Orso Bruno 2 Rădăuți te invită la spectacolul de teatru Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei VIȘNIEC.

Regia: Cătălina BUZOIANU. Actori: Iolanda COVACI şi Marius CĂLUGĂRIȚA.

Un spectacol de excepţie care a primit în 2011 Premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie la Festivalul Teatrului de Studio din Piteşti.

Un bărbat se trezeşte într-o dimineaţă şi descoperă o femeie frumoasă şi necunoscută în patul său. Nu-şi aminteşte nimic. Nici unde se află, nici dacă au facut sau nu dragoste. Dialogul se conturează uşor şi cei doi tineri decid să petreacă împreună nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Nopţile se scurg încet, oferindu-le celor doi timpul necesar să construiască un adevărat ceremonial al iubirii, a cărui frumuseţe trece dincolo de frontierele lumii reale…

Născut la Rădăuţi, pe 29 Ianuarie 1956, Matei Vişniec este scriitor şi jurnalist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România (1984). A urmat şcoala primară, ciclul elementar şi liceul la Rădăuţi, apoi Facultatea de Filosofie şi Istorie a Universităţii Bucureşti. A debutat ca poet în 1980, dar marea sa pasiune a rămas teatrul. Stabilit la Paris din 1987, Matei Vişniec este considerat cel mai valoros dramaturg român al momentului. Piesele care-i poartă semnătura sunt jucate în peste 40 de ţări, din Romania până în Japonia, din Elveţia până în SUA şi Canada. Majoritatea dramaturgiei sale a văzut lumina tiparului în Franţa şi în România. În prezent este angajat la Radio France Internationale – Secţia Română. În 2009 Matei Visniec a primit Premiul European acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Franţa (SACD) pentru întreaga sa activitate. În Romania i s-a decernat Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor (de mai multe ori), Premiul UNITER şi Premiul pentru Dramaturgie al Academiei Române.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.