Județul SUCEAVA

Fii unic!

Suceava în imagini

Întâlnire cu Matei Vișniec / La ville d’un seul habitant

Data
Access
gratuit
Loc
Rădăuți

Luni, 26 Martie 2012, începând cu ora 17:00, Casa de Cultură Rădăuți te invită la o întâlnire cu Matei Vișniec.

Născut la Rădăuți în 1956, absolvent al Facultății de Filosofie şi Istorie a Universităţii Bucureşti și plecat la Paris din 1987, Matei Vișniec este cel mai reprezentativ scriitor și jurnalist francofon pe care îl are Bucovina în acest moment. Majoritatea operei sale a văzut lumina tiparului în Franţa şi în România. În prezent este angajat la Radio France Internationale – Secţia Română.

Piesele semnate de Matei Vișniec sunt traduse în peste 20 de limbi și montate în peste 40 de țări, din Romania până în Japonia, din Elveţia până în SUA şi Canada.

În cadrul acestui eveniment francofon, scriitorul Matei Vișniec va conferenția pe tema Zilele francofoniei: o sărbătoare a identității și va lansa volumele Dezordine preventivă (roman – 2010), Domnul K eliberat (roman – 2011) și La masă cu Marx (poezie – 2011), apărute la Cartea Românească, precum și volumul de teatru poetic Scrisori de dragoste către o prințesă chineză, apărut la editura Humanitas în 2011.

Momentul surpriză al manifestării va fi spectacolul muzical „La ville d’un seul habitant” (Orașul cu un singur locuitor), după texte de Matei Vișniec, traduse în franceză de Nicolas Cavaillès, o producție a Companiei DELAGARE de la Paris, un recital regizat de Mustapha Aouar.

Zilele francofoniei reprezintă o sărbătoare a multiculturalităţii şi toleranţei, a limbii franceze şi a vorbitorilor de limbă franceză din întreaga lume. Ca membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din 1953, România și-a onorat acest statut prin organizarea, în fiecare an, de evenimente culturale specifice, în luna martie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, respectiv Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în parteneriat cu Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Institutul francez din Iaşi, Clubul Rotary Suceava Bucovina, Clubul Rotaract Suceava Bucovina şi Librăria Cărtureşti Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.