Județul SUCEAVA

Creează!

Suceava în imagini

Parcul Național Călimani

Parcul Național Călimani este situat în partea central-nordică a României, pe teritoriul administrativ al județelor Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud.

Suprafață: 24.041 hectare.

Propunerea de constituire a Parcul Național Călimani s-a făcut în anul 1975 de către Centrul de Cercetări Biologice Cluj. Studiul de constituire s-a elaborat în 1976 de Inspectoratul Silvic Județean Suceava, în colaborare cu inițiatorul și la comanda Comisiei de Ocrotire a Monumentelor Naturii.

Parcul s-a declarat prin Ordinul nr. 7/1990 al M.A.P.P.M. (15.300 hectare) și s-a oficializat prin legea nr. 5/2000 (24.041 hectare) și prin H.G. nr. 230/2003, fiind arie protejata administrată în special pentru protejarea ecosistemelor și recreere, încadrată în categoria aII-a, conform IUCN.

Scopul principal pentru care a fost înfiintat Parcul National Călimani este cel de conservare a biodiversității florei și faunei, menținerea cadrului geografic natural, a habitatelor naturale. De asemenea se urmărește dezvoltarea durabilă a zonei, astfel încât utilizarea resurselor naturale să nu contravină obiectivului de conservare stabilit prin planul de management al parcului.

Fondurile necesare funcționării Administrației Parcului Național Călimani sunt asigurate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Suceava.

Parcul Național Călimani cuprinde următoarele zone:

Imagini

Parcul Național Călimani

» Vezi mai multe fotografii

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (1)

  1. constantin

    Nimeni NU se intereseaza de acest parc. Rusine, fara indicatoare, carari si drumuri inguste, mizerie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.