Județul SUCEAVA

Împărtășește!

Suceava în imagini

Casa Memorială Nicolae Labiș (Mălini)

Inaugurată în 1975, casa memorială este amenajată în locuinţa din centrul satului Mălini, care a aparţinut părinţilor poetului şi unde acesta a trăit un timp din scurta şi fulgerătoarea sa viaţă, zămislind aici poate cea mai semnificativă parte a inestimabilei sale moşteniri poetice.

Expoziţia de bază şi spaţiile memorialistice, desfăşurate în patru încăperi, reconstituie tulburător, graţie exponatelor autentice, încărcate cu o multitudine de conotaţii evocatoare (cărţi, caiete, rechizite şcolare, piese vestimentare, un clopoţel cu sunet argintiu, o galenă cu care poetul păstra contactul cu zvonurile lumii, documente, fotografii, afişe…), climatul de viată şi creaţie al poetului de la Mălini, sugerându-se coordonatele esenţiale ale operei sale şi aportul extraordinar al acesteia la evoluţia liricii româneşti contemporane.

Nicolae Labis (1935-1956), poet incandescent dar, în acelaşi timp, incredibil de matur pentru tinereţea sa, ne-a dăruit prin Moartea căprioarei (paradoxal jocul de cuvinte, ca şi scurta sa existenţă), o operă fără de moarte.

Program de vizitare

  • aprilie – octombrie / 10:00 – 18:00
  • octombrie – aprilie / 9:00 – 17:00

Tarife de vizitare

  • adulți / 4 lei / persoana
  • elevi și studenți / 2 lei / persoana

Fonduri documentare

  • adulți / 6 lei / persoana

Alte taxe

Taxă fotografiere

  • neprofesioniști / 10 lei / ora
  • profesioniști / 50 lei / ora

Taxă filmat

  • neprofesionişti / 30 lei / ora
  • profesionişti / 50 lei / ora (cu contract de parteneriat pentru folosirea imaginilor în scop comercial)

Taxă ghidaj (la cerere)

  • română / 30 lei / ora
  • engleză / 50 lei / ora

Servicii gratuite pentru persoanele cu handicap fizic grav, copiii din centrele de plasament, veteranii de război și lucrătorii actuali și pensionari din rețeaua muzeală. Reducere 50% pentru pensionari.

Imagini

Casa Memorială Nicolae Labiș (Mălini)

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (4)

  1. Ovidiu

    Pacat ca nu scria si ce-o facut unde s-o nascut etc.

    Răspunde

  2. maria

    SUNT MINDRA CA MA-M NASCUT IN ACEASTA COMUNA MALINI SI ORI DE CITE ORI AM OCAZIA VIN IN VIZITA LA PARINTII MEI PE CARE II ADOR SII IUBESC FFFF MULT CIT SI CETATENII ACESTEI COMUNE MALINI.

    Răspunde

  3. Iraida

    Sunt profund dezamăgită. Am venit din Tulcea pentru a vizita casa inegalabilului poet. După un drum foarte lung, am ajuns pe la ora 15, într-o zi de joi…și ce să vezi? Surpriză (nefericită)! Casa era închisă.Fără explicații, număr de telefon, nimic. Am întrebat oamenii din localitate, nimeni nu știa unde era persoana ce trebuia să deschidă. Am ajuns până la Primărie, unde ni s-a spus că de un an este angajată o persoană ,,pe pile”, care nu e interesată se pare de marele poet, sau măcar de slujba de pe urma căreia câștigă…Trist, trist, dezamăgitor. Am admirat casa pe dinafară și am plecat tristă…Rușine celei care ar trebui să-și facă treaba, dar nu o face.RUȘINEEE!!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.